BOEK ONLINE 24/7 ...... +31(0)6 28411168 ...... app

To Bitcoin or not to Bitcoin?

To Bitcoin or not to Bitcoin?
Te Do
Bitcoin Massage Amsterdam La Saskia massage

Vroeger hoefde je niet voor de bankservice te betalen. Je kreeg ( postgiro) betaalkaarten 20 stuks ter waarde van 200 euro, een kascheque ter waarde van 500 euro en een overschrijfboekje. Je moest tenminste 1 keer per maand een positief saldo te hebben om weer een pakje betaalkaarten te ontvangen. Het was als student een uitdaging om daar precies mee om te gaan.
Ook waren er toen al onderlinge systemen: iemand die wel geld had stortte dit op jouw rekening, zodat de betaalkaarten kwamen. Later die maand stortte je dit geld terug aan de gever die weer op zijn beurt de betaalkaarten kreeg.
Alles was toen gratis. Nu betalen we voor bankzaken en doen we al het werk zelf.

De Bitcoin vond ik al tijden een interessant gegeven. Echter door luiheid en het (destijds) dienen te hebben van een PC niet ingestapt. Ook omdat je de coins ergens veilig ( liefst externe schijf ) op moet slaan. Net zoals met kurkuma nemen, ik ben een instant mens. Ik ga niet raspen, en gedoe met externe schijfjes en nog meer wachtwoorden….beter niet.

Bij Bit my money kun je simpel een rekening openen. Zonder teveel gedoe Bitcoin kopen, met een kleine commissie voor hun.
De Bitcoin is nu aan het dalen en dat stemt mij gunstig. Als het moment daar is (rond de 2000 of 3000 euro), stap ik in. Ik verwacht er niets van, het is geld dat ik kan missen. Dit is vanwege stoppen kleine pensioenen op 31 december 2018, ik had daar nog een klein pensioen, dat nu omgezet gaat worden in Bitcoin.

Gevaarlijk? Ik het zie het als spelen en de enige optie ( naast zelf beleggen, kunst-, diamanten- of bakstenen kopen ) om op oudere leeftijd een pensioen te hebben. Het geld dat je in een pensioenfonds stopt, komt er alleen uit als je nog leeft. Leeft je niet meer, is het geld voor je partner en anders is het weg.
Zelf beleggen is beter, dan hebben al je nabestaanden ( kinderen ) er nog wat aan.

Kijk heel vroeger ruilden we besjes voor mammoeten. Toen gingen we schelpje en kralen een waarde geven. Zout is ook een betaalmiddel geweest (het woord SALaris komt daar vandaan). En vervolgens gingen we papier bedrukken en ronde metalen schijven maken. Aan elk materiaal koppelden  WIJ daar een bepaalde waarde aan. Dus Bitcoin is de volgende in de lijn van afspraken tussen mensen, dankzij de goedkeuring van computers.
En wil je je massage betalen in Bitcoin? Dat kan zeker!

Wil je meer achtergrond informatie?
Kijk naar de video’s van Miss Bitcoin een vrouw met kennis en gepassioneerd over grafieken.

Kennis = Macht

volgend artikel                     vorig artikel