BOEK ONLINE 24/7 ...... +31(0)6 28411168 ...... app

Hacked by

Hacked by
Te Do
Kleren maken de vrouw

Zoals jullie mogelijk gemerkt hebben, heb ik vele interesses.
De belangrijkste is wel: mode en styling. Waarschijnlijk komt dit doordat als jongste meisje in het gezin, de kleding van mijn zus boven mij mocht afdragen. Mijn moeder vond het enig om kleding te maken voor ons, het liefst hetzelfde. Waardoor ik  5 jaar lang in hetzelfde kledingstuk liep.
Toen ik op mijn 10 e jaar eindelijk wat nieuws mocht kopen bij de C&A.
Resulteerde dit in een patchwork rood wit blauw mouwen en kraag aan een  een Zeeman gele spencer en een puff jas kobalt blauw.

In 1992 begon ik met werken voor een  jassen fabrikant als styliste. Ik ontwierp een collectie jassen  van model tot voering, stiksel tot en met ritsrunner en weer terug. Na een bezoek aan de fabriek in China, in toen nog dorps Shenzhen met zandwegen, schrok ik van de omstandigheden in de fabriek.
Ondanks dit beter was dan op andere plekken, was het voor mij een eyeopener om uit deze industrie te stappen.
Voor heel weinig geld werd een jas ingekochte, om vervolgens hier 6-8 x over de kop te gaan. De ongelijkheid en de overproductie stond mij  tegen.
De mode, maken van kleding en uberstyling is nooit opgehouden.

Wil je een prachtige documentaire zien over de kleding industrie nu, kijk Future Fashion. Een schock: H&M zet 3 orders af onder producenten en neemt die af  die het eerste klaar is en de andere 2 weggooit.
De collectie Hacked by van ( I love him) Alexander van der Slobbe en Francisco van Bentham. Die van kleding van H&M of merken als Prada nieuwe kledingstukken maken. Hun label stikt naast dat van het andere merk.
Ook de de ontwikkeling van nieuwe stoffen uit kastanje schillen en technische ontwikkelingen door de nieuw generatie modeontwerpers.
Wat kan ik daar gelukkig van worden, schoonheid en het feit dat deze generatie bezig is met de wereld een beetje mooier te maken. Doe je mee?

 

volgend artikel                    vorig artikel