24/7 BOEK ONLINE ..... +316 284 111 68

Expert aan het woord: AMSsage La Saskia Massage

Expert aan het woord: AMSsage La Saskia Massage
Te Do
Een kindermassage door La Saskia Massage is ontspannend en kalmeert

Eens in de zoveel tijd laten wij graag een expert aan het woord. Dit keer is het de beurt aan Saskia van AMSsage La Saskia Massage.
Ze is al vanaf het begin bij Treatwell aangesloten en is populair vanwege haar persoonlijke, directe aanpak en oprechte interesse in haar klanten. In het interview vertelt ze over veelvoorkomende klachten, baby- en kindermassages en wat mensen nu écht zouden moeten weten over massages.

Door: Lise van Rij

Welke klachten kom je het vaakst tegen?

Het vaakst kom ik nek-, schouder- en rugklachten tegenHoe ik deze behandel hangt helemaal af van het soort klacht en de klant. Wanneer een klant de klacht beschrijft krijg ik vaak al een idee van welke behandeling er nodig is. Het wijst zich als het ware vanzelfWel gebruik ik regelmatig triggerpointtherapie om pijnklachten te verzachten. Deze methode richt zich op de triggerpoints – oftewel probleempunten – in het diepergelegen weefsel. Binnenkort ga ik hopelijk werken met een nieuwe techniek. Hier komt een hulpmiddel aan te pas, (de FAT-tool, wat staat voor Fascial Abrasion Technique) welke het mogelijk maakt om pijn in de weefsels en spieren snel te verminderen.’

Je gebruikt zowel deep-tissuemassages als connective-tissuemassages om klachten tegen te gaan. Wat is precies het verschil tussen een deep-tissuemassage en een connective-tissuemassage?

Een connective-tissuemassage is meer therapeutisch en bijvoorbeeld geschikt wanneer mensen klachten als migraine hebben. Er wordt tijdens deze massage alleen op de rug gewerkt omdat er vanuit je ruggengraat zenuwen naar diverse organen lopen. De rug is een reflexzone waarop je – na observatie – dingen ontdekt, vervolgens met tasten dingen concludeert en tot slot overgaat tot de behandeling. De massage heeft effect op een dieper niveau en vaak blijf je erna wat langer liggen om bij te komen. De connective-tissuemassage is dus iets medischer met meer positieveranderingen. De deep-tissuemassage werkt ook op de diepere lagen (fascia) maar doordat er meer vloeiende en tragere bewegingen worden gebruikt, zal deze massage als iets relaxter worden ervaren. De massage is wat meer gericht op de spieren en je kunt er iets meer in wegzakken.’

Welke massage vind je zelf het leukste om te geven en waarom?

Eigenlijk allemaal, de afwisseling is erg belangrijk. Kinder- en babymassages zijn wel het meest bijzonder omdat kinderen nog geen sociaal masker hebben en puur op de massage reageren. Zo geven ze zeer duidelijk aan of ze iets fijn of juist niet fijn vinden. Tijdens een massage is nonverbale communicatie 80% van de communicatie. Wanneer een baby, kind of volwassene zucht en volledig los laat is dat erg mooi om te zien. Het gezicht kan na een massage totaal veranderd zijn.’

Je biedt ook baby- en kindermassages aan. Waar zijn deze goed voor?

Een babymassage is goed voor het lichaamsbewustzijn van baby’s, het verstevigt de band tussen verzorgers en kind en zorgt ervoor dat baby’s beter gaan slapen. Daarnaast kan het darmkrampjes verhelpen en zorgt een massage voor een relaxte baby. Bij kinderen helpt een massage ze om rustiger te worden en bewuster te worden van hun lichaam. De massage helpt ze om even een focus te hebben. Daarnaast is een massage goed voor kinderen met diverse labels. Wel kijk ik liever naar de positieve kanten dan de nadruk te leggen op de labels. Een kind is meer dan het labelOok bij Movement Matters kun je trouwens terecht voor goede baby- en kindermassages.’

Kan iedereen zelf leren masseren?

Jazeker! We geven daarom ook workshops van 2,5 uur voor rug-, nek-, en schoudermassages en nek-, hoofd- en armmassages. Het belangrijkste is dat je langzaam werkt, veel herhaalt en met liefde masseert. Ook is het erg belangrijk dat je de tijd neemt, ondanks dat je als gever misschien denkt dat je snel door moet.’

Wat zou je mensen tot slot willen leren over massages?

Je kunt een massage zien als een soort lichaamsonderhoud. In de Romeinse tijd waren de positieve effecten van massages al bekend en werden massages preventief gegeven. Tegenwoordig worden massages nog teveel gezien als een oplossing voor lichamelijke problemen. Onterecht, want op je huid zitten namelijk veel zenuwen die ervoor kunnen zorgen dat je letterlijk beter in je vel gaat zittenOok ga je gelukshormonen aanmaken en helpt het de creativiteit te stimuleren. Het effect van een massage is dus echt veel groter dan veel mensen denken.

volgend artikel